- Podrobnosti
V zimě řádí nemoci na každém kroku. Pokud vás bolí v krku a zrovna doma nemáte nějaký ten prášek, stačí si udělat lektvar podle našich babiček. Já mám zkušenost s tím, že za pár hodin bolest úplně pomine. A přitom je to tak jednoduché!!!
- Podrobnosti
Občas je těžké dostat do dětí nějakou tu zeleninu. Pokud však vyrobíte chřestové mumie, určitě své potomky okouzlíte. Navíc jsou hotové za pár minut. Touto zeleninovou delikatesou nadchnete i návštěvu. Konečně ochutnají i něco nového než chlebíčky.
- Podrobnosti
Přišla k vám návštěva a v lednici kromě mascarpone a vajíček nic nemáte? Připravte jim tuto mňamku. Zaručeně jim bude chutnat a navíc je za pár minut hotová.Crema al mascarpone sice vypadá jako pudink, ale chuť je stoprocentně lepší. A to potřebujete jen 3 ingredience!
- Podrobnosti
Samozřejmě že milujeme českou klasiku a tradiční vánoční dobroty. Někdy je ale dobré inspirovat se tím, jak vypadají Vánoce v jiných zemích. Na italském stole nesmí chybět panettone, což je sladké pečivo, chuťově připomíná naši vánočku. Toto křehké a voňavé kynuté těsto s rozinkami a kandovaným ovocem si zamilujete stejně jako já.
- Podrobnosti
Málokteré kupované pesto je opravdu kvalitní a když už, tak je docela drahé. Věřte mi, že to z obchodu se nevyrovná tomu domácímu. V Itálii existuje hned několik druhů pest. Na jihu si třeba oblíbili pesto se sušenými rajčaty a na severu dávají přednost tomu, co známe všichni - bazalkovému. Toto pesto je nejlepší připravit se špagetami, můžete ho konzumovat ale i s chlebem, saláty nebo sýrem.
- Podrobnosti
Když se řekne "kočičí jazýčky", většina z nás si vybaví takové ty čokoládové, které jsme už jako děti snad všichni milovali. (Teda já určitě!) V Itálii kočičí jazýčky nedělají z čokolády, ale z mouky, cukru, másla a vajec. Podle mě chutnají trochu jako piškoty. Tuto rychlou chuťovku pak namáčejí v kakau, přikusují ji ke zmrzlině a dospěláci ji můžou namáčet třeba v dezertním víně.
- Podrobnosti
Bez zmrzliny si léto nedovedu představit. I když většina z nás hubne do plavek, tuto sladkost si stejne neodepřeme. V italských domácnostech si dělají tzv. semifreddo. Je to vlastně v překladu "polozmrzlina". Její příprava je opravdu snadná a výsledek stojí za to. Já to zvládla za 15 minut. Pak šup do mrazáku a za 6 hodin už mlsáte. Existuje hned několik druhů, ta kávová mi ale chutná nejvíc.
- Podrobnosti
Troufám si říct, že na světě neexistuje člověk, který by neochutnal pizzu. Taková pravá italská a ještě vlastnoručně vyrobená pizza, ale chutná nejlíp. Bojíte se, že je to moc složité? Opak je pravdou. Domácí pizzu může vykouzlit i největší nešika.
- Podrobnosti
Tato skvělá italská topinka se v Itálii připravuje už od 15. století. Bruschetta se obvykle jí ke snídani nebo jako předkrm. Mně se to osvědčilo i jako skvělá náhrada českých chlebíčků, třeba když přijde nějaká návštěva. A výhoda???? Rychlé, levné a hlavně opravdu chutné... Já sama mám nejradši dva druhy, a tak vám je taky dnes připravím.
- Podrobnosti
Pokud vám příprava panna cotty zabere víc než deset minut, děláte něco špatně.:) Je to snad nejjednodušší desert na světě. Jediná nevýhoda je čekání, než to ztuhne (4-6 hodin v ledničce). Pokud jste tuto "vařenou smetanu" ještě nikdy neochutnali, přirovnala bych ji ke ztuhlému pudinku (je to milionkrát lepší). MŇAM!