PÁJA VAŘÍ...

Málokteré kupované pesto je opravdu kvalitní a když už, tak je docela drahé. Věřte mi, že to z obchodu se nevyrovná tomu domácímu.  V Itálii existuje hned několik druhů pest. Na jihu si třeba oblíbili pesto se sušenými rajčaty a na severu dávají přednost tomu, co známe všichni - bazalkovému. Toto pesto je nejlepší připravit se špagetami, můžete ho konzumovat ale i  s chlebem, saláty nebo sýrem.

Ingredience:

50 gramů bazalky

1 lžíci piniových ořechů

6 lžic parmazánu

2 lžíce pecorina (italský ovčí sýr, pokud ho nemáte, dejte parmazán)

100 gramů olivového oleje

1 stroužek česneku

sůl, pepř

Postup:

V hmoždíři postupně vše rozdrtíme. Začneme nejprve česnekem, k tomu přidáme sůl, pak pár listů bazalky, potom trochu piniových ořechů, nesmíme zapomínat přilévat olivový olej, nastrouháme parmazán, přidáme  pecorino a vše opakujeme. Jednoduše řečeno všechny suroviny v hmoždíři utlučeme. Domácí pesto si můžete udělat v mixéru, což je sice jednodušší, ale pesto pak může zkysnout.

Z pesta si pak udělám těstoviny nebo si je dám na mozzarellu a jím jen tak.

dole imageKdo jsem?

Jmenuju se Pája Holubová a už nějakou dobu pracuji  jako reportérka v televizi, kde zpovídám celebrity.

V soukromí jsem ale obyčejná holka, která miluje přírodu a zdravý životní styl. Chci se totiž dožít minimálně sta let a k tomu hlavně bez vrásek. :) Všechny vychytávky pro správné zažívání nebo krásnější vzhled na sobě samozřejmě hned vyzkouším. Právě proto jsem si založila blog, kde se o vše ráda podělím.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.