PÁJA VAŘÍ...

Pokud vám příprava panna cotty zabere víc než deset minut, děláte něco špatně.:) Je to snad nejjednodušší desert na světě. Jediná nevýhoda je čekání, než to ztuhne (4-6 hodin v ledničce). Pokud jste tuto "vařenou smetanu" ještě nikdy neochutnali, přirovnala bych ji ke ztuhlému pudinku (je to milionkrát lepší). MŇAM!

Ingredience pro 6 lidí – pokud vám to zachutná, možná sníte všechno sami:)

1l smetany (31% tuku)

6 plátků želatiny

6 lžic cukru krupice

Jak na to?

Do hrnce nalijte smetanu s cukrem a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Plátkovou želatinu natočíme a vyždímané plátky přidáme do kastrolu, kde ji ve smetaně necháme rozpustit. Pozor smetana nesmí vařit!!! Jakmile se želatina rozpustí, nalijeme do formy (srnčí hřbet nebo skleničky). Necháme v lednici alespoň 6 hodin. Potom připravíme polevu podle chuti.

Karamelová poleva

6 lžic cukru

2 lžíce vody

2 lžíce smetany

Cukr a vodu smícháme v hrnci, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu. Ztuhlý desert tak stačí polít:)

Malinová poleva

200 g malin

20g cukru (podle chuti)

šťáva z citrónu

Maliny s cukrem pomixujeme a přidáme šťávu z citrónu. Panna cottu polijeme touto omáčkou. Můžeme dozdobit malinami.

Lesní plody

300g lesního ovoce (klidně i zmraženého)

20g cukru (podle chuti)

Lesní ovoce svaříme s cukrem, necháme vychladnout a nallijeme na ztuhlou pochoutku.

dole imageKdo jsem?

Jmenuju se Pája Holubová a už nějakou dobu pracuji  jako reportérka v televizi, kde zpovídám celebrity.

V soukromí jsem ale obyčejná holka, která miluje přírodu a zdravý životní styl. Chci se totiž dožít minimálně sta let a k tomu hlavně bez vrásek. :) Všechny vychytávky pro správné zažívání nebo krásnější vzhled na sobě samozřejmě hned vyzkouším. Právě proto jsem si založila blog, kde se o vše ráda podělím.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.