Troufám si říct, že na světě neexistuje člověk, který by neochutnal pizzu. Taková pravá italská a ještě vlastnoručně vyrobená pizza, ale chutná nejlíp. Bojíte se, že je to moc složité? Opak je pravdou. Domácí pizzu může vykouzlit i největší nešika.
Ingredience na 2 pizzy:
500 g hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
půlka kostky droždí
sůl
5 dcl vlažné perlivé vody (jen odhad)
Postup:
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě. Postupně přidáváme mouku, sůl a olivový olej. Nejlíp ručně vypracujeme těsto. To pak rozdělíme na dva bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Ano v lednici!!! Pak vytvarujeme kolečko, váleček ale potřebovat nebudete, snažte se vše udělat ručně.( pokud se vám kolečko nepovede, nevadí, já mám taky obvykle šišku).
Ingredience rajčatový základ:
1 plechovka loupaných rajčat
bazalka
2 mozzarelly
sůl
pepř
olivový olej
Postup:
V míse si pak rozmělním loupaná rajčata. Někdo to dělá mixérem, já to rozdrtím jen vidličkou. Ochutím solí, pepřem a přidám olivový olej. Pak natři na pizzu a ještě přidám nakrájenou mozzarellu a bazalku. Pečte v troubě opravdu na maximum a ze všech stran. Okraje musí být do zlatova.