PÁJA VAŘÍ...

Bez zmrzliny si léto nedovedu představit. I když většina z nás hubne do plavek, tuto sladkost si stejne neodepřeme. V italských domácnostech si dělají tzv. semifreddo.  Je to vlastně v překladu  "polozmrzlina". Její příprava je opravdu snadná a výsledek stojí za to.  Já to zvládla za 15 minut. Pak šup do mrazáku a za 6 hodin už mlsáte. Existuje hned několik druhů, ta kávová mi ale chutná nejvíc.

Ingredience (2 osoby):

250 g smetany na šlehání

1 dcl uvařené kávy (studené)

2 vejce

10 g cukru

30 ml vody

50 g cukru

Postup:

Do mísy vložíme 2 žloutky, 10 g cukru krystalu a mixérem vyšleháme. Potom do hrnce nalejeme 30 ml vody, přidáme  50 g cukru a svaříme. Po 5 minutách nám vznikne cukrová hmota, kterou vmícháme k ušlehaným žloutkům. Vše znovu mixujeme. Je důležité počkat, než směs zchládne. Mezitím si našleháme smetanu a vmícháme ji do směsi. (někdo smetanu nešlehá zvláš ale pomalu přidáv ke žloutkům za stálého mixování) Nakonec postupně přidáváme studenou kávu. Pak stačí dát do mističek a šup do mrazáku (na 4-6hodin).

Skvěle osvěží.

dole imageKdo jsem?

Jmenuju se Pája Holubová a už nějakou dobu pracuji  jako reportérka v televizi, kde zpovídám celebrity.

V soukromí jsem ale obyčejná holka, která miluje přírodu a zdravý životní styl. Chci se totiž dožít minimálně sta let a k tomu hlavně bez vrásek. :) Všechny vychytávky pro správné zažívání nebo krásnější vzhled na sobě samozřejmě hned vyzkouším. Právě proto jsem si založila blog, kde se o vše ráda podělím.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.