Vyšlehaný krém s vínem Zabaglione je jedním z nejoblíbenějších italských dezertů, tak trochu je to i afrodiziakum. Není se čemu divit - je totiž plný alkoholu.:). Jeho výhoda: Zabaglione – to je jedna velká rychlovka! A navíc potřebujeme pouze pár surovin. Pokud vás totiž honí mlsná, stačí mít doma jen tři ingredience- vejce, cukr a víno:) No a to podle mě najdete i v největší nouzi. Můžete ho připravit na několik způsobů.
1) Tekutý léék:)
Ingredience na 4 porce:
8 žloutků
4 lžíce cukru
4 lžíce dezertního bílého vína (např. víno Marsala)
sezónní ovoce na ozdobení (nejlepší jahody, maliny)
Postup:
Připravte si větší hrnec, do kterého nalijete asi 4 cm vody. Na něj posaďte kovovou mísu a v této vodní lázni ušlehejte žloutky s cukrem a vínem. Mícháme asi tak dvě minuty do té doby, než vznikne hustý krém.A hotovo! Můžete podávat:) Buď přizdobte ovocem, nebo do krému namáčejte sušenky. Mňam!
2) Pečené ZABAGLIONE
Ingredience:
Základ je stejný jako u TEKUTÉHO ZABAGLIONE navíc potřebujete jen 300 g sezónního ovoce moučkový cukr.
Postup:
Asi tak 300 g ovoce rozložíme na talíře, zalijeme hotovým krémem (viz recept tekutý lék). Vše dáme do rozpálené trouby a pečeme asi 5 minut (pozor pečte jen shora). Desert nechceme upéct, jde jen o vytvoření kůrčičky (vevnitř je to stále krém).Na závěr pocukrujte a můžete se do této mňamky hned pustit:)