PÁJA VAŘÍ...

Vyšlehaný krém s vínem  Zabaglione je jedním z nejoblíbenějších italských dezertů, tak trochu je to i afrodiziakum. Není se čemu divit - je totiž plný alkoholu.:). Jeho výhoda: Zabaglione – to je jedna velká rychlovka! A navíc potřebujeme pouze pár surovin. Pokud vás totiž honí mlsná, stačí mít doma jen tři ingredience- vejce, cukr a víno:) No a to podle mě najdete i v největší nouzi. Můžete ho připravit na několik způsobů.

 

1) Tekutý léék:)

Ingredience na 4 porce:

8 žloutků

4 lžíce cukru

4 lžíce dezertního bílého vína (např. víno Marsala)

sezónní ovoce na ozdobení (nejlepší jahody, maliny)

Postup:

Připravte si větší hrnec, do kterého nalijete asi 4 cm vody. Na něj posaďte kovovou mísu a v této vodní lázni ušlehejte žloutky s cukrem a vínem. Mícháme asi tak dvě minuty do té doby, než vznikne hustý krém.A hotovo! Můžete podávat:) Buď přizdobte ovocem, nebo do krému namáčejte sušenky. Mňam!

2) Pečené ZABAGLIONE

Ingredience:

Základ je stejný jako u TEKUTÉHO ZABAGLIONE navíc potřebujete jen 300 g sezónního ovoce moučkový cukr.

Postup:

Asi tak 300 g ovoce rozložíme na talíře, zalijeme hotovým krémem (viz recept tekutý lék). Vše dáme do rozpálené trouby a pečeme asi 5 minut (pozor pečte jen shora). Desert nechceme upéct, jde jen o vytvoření kůrčičky (vevnitř je to stále krém).Na závěr pocukrujte a můžete se do této mňamky hned pustit:)

dole imageKdo jsem?

Jmenuju se Pája Holubová a už nějakou dobu pracuji  jako reportérka v televizi, kde zpovídám celebrity.

V soukromí jsem ale obyčejná holka, která miluje přírodu a zdravý životní styl. Chci se totiž dožít minimálně sta let a k tomu hlavně bez vrásek. :) Všechny vychytávky pro správné zažívání nebo krásnější vzhled na sobě samozřejmě hned vyzkouším. Právě proto jsem si založila blog, kde se o vše ráda podělím.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.