Tento výborný desert s příchutí kávy a někdy i mandlového likéru najdete v celé Itálii. Dokonce existuje i několik druhů. Někde se do tiramisu přidávají jahody, jinde se dochucuje desertním vínem, koňakem nebo dokonce whiskey. Já jsem kvůli tomu navštívila svoji dlouholetou kamarádku, která v Itálii žije a denně svému příteli vyvařuje. Společně vám ukážeme, jak si vyrobit to nejjednodušší a nejlepší tiramisu doma.
Ingredience:
3 vejce
60g cukru
250g mascarpone
200g dlouhých piškotů
káva
kakao na posypání
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků pak přidáme mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh. Do připravené misky začneme vkládat piškoty, ty ale nejdřív namočíme v kávě. Na piškoty natřeme krém, pak dáme opět piškoty a pak opět krém. Poslední vrstvu krému posypeme kakaem a necháme ztuhnout v ledničce. Z vlastní zkušenosti doporučuju aspoň 3 hodiny.