PÁJA VAŘÍ...

Tento výborný desert s příchutí kávy a někdy i mandlového likéru najdete v celé Itálii. Dokonce existuje i několik druhů. Někde se do tiramisu přidávají jahody, jinde se dochucuje desertním vínem, koňakem nebo dokonce whiskey. Já jsem kvůli tomu navštívila svoji dlouholetou kamarádku, která v Itálii žije a denně svému příteli vyvařuje. Společně vám ukážeme, jak si vyrobit to nejjednodušší a nejlepší tiramisu doma.

Ingredience:

3 vejce

60g cukru

250g mascarpone

200g dlouhých piškotů

káva

kakao na posypání

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků pak přidáme mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh. Do připravené misky začneme vkládat piškoty, ty ale nejdřív namočíme v kávě. Na piškoty natřeme krém, pak dáme opět piškoty a pak opět krém.  Poslední vrstvu krému posypeme kakaem a necháme ztuhnout v ledničce. Z vlastní zkušenosti doporučuju aspoň 3 hodiny.

dole imageKdo jsem?

Jmenuju se Pája Holubová a už nějakou dobu pracuji  jako reportérka v televizi, kde zpovídám celebrity.

V soukromí jsem ale obyčejná holka, která miluje přírodu a zdravý životní styl. Chci se totiž dožít minimálně sta let a k tomu hlavně bez vrásek. :) Všechny vychytávky pro správné zažívání nebo krásnější vzhled na sobě samozřejmě hned vyzkouším. Právě proto jsem si založila blog, kde se o vše ráda podělím.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.