Vytisknout

Už naši předkové na zimu připravovali sirup z malinové šťávy a léčili tak chřipku i nachlazení.  Maliny totiž obsahují kyselinu acetylsalicylovou, tedy aspirin. Opravdu žasnu nad tím, co ta příroda všechno umí. K tomu všemu jsou maliny ještě plné vitamínů A, C, K, E, B, vápníku a draslíku. Maliny také urychlují krevní oběh, zmenšují otoky a pomáhají třeba při bolestech hlavy. A přitom chutnají tak výborně.

Malinový nápoj - pomocník proti nachlazení

Ingredience:

2 lžíce malin asi 10 malinových listů voda

Maliny (čerstvé nebo mražené) a nadrobno nakrájené malinové listí zalijeme sklenicí horké vody. Potom musíme počkat asi půl hodiny než se lektvar vylouhuje. Já si přidávám, ještě lžičku medu. Pak hop do postele a potit se.

Malinová dobrota- sirup

Ingredience:

250 g zahradních malin 70 listů maliníku (listů z lesních malin) 850 ml vody 2 lžičky kyseliny citronové 1 kg krystalového cukru

Maliny společně s listy maliníku vložíme do hrnce a zalijeme 850 ml vody. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Pak vše přes plátýnko přecedíme a přidáme kyselinu citrónovou a cukr. Opět vrátíme na sporák a vaříme dokud se cukr nerozpustí. Pak stačí už jen dát do skleniček:)

FaLang translation system by Faboba

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.