Tato skvělá italská topinka se v Itálii připravuje už od 15. století. Bruschetta se obvykle jí ke snídani nebo jako předkrm. Mně se to osvědčilo i jako skvělá náhrada českých chlebíčků, třeba když přijde nějaká návštěva. A výhoda???? Rychlé, levné a hlavně opravdu chutné... Já sama mám nejradši dva druhy, a tak vám je taky dnes připravím.
Druhá olivová směs je stejně rychlá. Připravené olivy, petržel a olivový olej rozmixujeme (samozřejmě bez pecek). Pak opepříme a můžeme natírat nebo nakládat na připravené topinky
Ingredience na přípravu topinky:
bílý chleba
olej na pánev
stroužek česneku
-
Ingredience na bruschetta caprese (rajčatová topinka)
Rajčata
Mozzarella
olivy
bazalka
olivový olej
-
Ingredience na bruschetta di olive (topinka s olivami)
olivy
čerstvá petržel
olivový olej
Postup:
Nejprve si usmažíme topinky. Ty můžete osmahnout na pánvi nebo připravit v troubě. Hotové už je stačí jen potřít česnekem. Na první rajčatovou bruschettu si do jedné mísy vložíme nakrájená rajčata a mozzarellu, pak přidáváme olivy, bazalku a samozřejmě dochutíme olivovým olejem a okořeníme. Druhá olivová směs je stejně rychlá. Připravené olivy, petržel a olivový olej rozmixujeme (samozřejmě bez pecek). Pak opepříme a můžeme natírat nebo nakládat na připravené topinky