Vytisknout

Tato skvělá italská topinka se v Itálii připravuje už od 15. století. Bruschetta se obvykle jí ke snídani nebo jako předkrm. Mně se to osvědčilo i jako skvělá náhrada českých chlebíčků, třeba  když přijde nějaká návštěva. A výhoda???? Rychlé, levné a hlavně opravdu chutné... Já sama mám nejradši dva druhy, a tak vám je taky dnes připravím.

Druhá olivová směs je stejně rychlá. Připravené olivy, petržel a olivový olej rozmixujeme (samozřejmě bez pecek). Pak opepříme a můžeme natírat nebo nakládat na připravené topinky

Ingredience na přípravu topinky:

bílý chleba

olej na pánev

stroužek česneku

Rajčata

Mozzarella

olivy

bazalka

olivový olej

olivy

čerstvá petržel

olivový olej

 

Postup:

Nejprve si usmažíme topinky. Ty můžete osmahnout na pánvi nebo připravit v troubě. Hotové už je stačí jen potřít česnekem. Na první rajčatovou bruschettu si do jedné mísy vložíme nakrájená rajčata a mozzarellu, pak přidáváme olivy, bazalku a samozřejmě dochutíme olivovým olejem a okořeníme. Druhá olivová směs je stejně rychlá. Připravené olivy, petržel a olivový olej rozmixujeme (samozřejmě bez pecek). Pak opepříme a můžeme natírat nebo nakládat na připravené topinky

FaLang translation system by Faboba

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.