Máte depky a zaháníte je čokoládou? Existuje daleko zdravější varianta, po které nebudete přibírat a přitom se budete usmívat. Stačí do svého jídelníčku přidat víc brokolice. Ta totiž obsahuje chlorofyl, který nejenže vitalizuje tělo a posiluje imunitní systém, ale dodává tělu železo a hořčík.
Zelenina plná vitamínů
Brokolice se k nám dostala z Itálie, kde patří stále k velmi oblíbeným potravinám. Je to doslova vitaminová bomba. Jen v rychlosti! Obsahuje třeba vitamíny B,C,D, E..., železo, draslík, karoten... Chemické látky, které jsou obsaženy v brokolici, podle vědců ze Spojených států dokážou zabránit rakovině. Takže kromě skvělé nálady můžete mít i dobrý pocit, že jste udělali něco pro vaše zdraví.
Brokolice zapečená se sýrem
Takto si brokolici připravuju nejčastěji, je to opravdu rychlé a jednoduché.
Ingredience pro 1 osobu:
300 g brokolice
90 g eidamu
100 g rajčat
3 lžíce bílého jogurtu
lžička olivového oleje
tymián, česnek, sůl, pepř
Příprava:
Brokolici rozdělte na malé kousky a krátce povařte ve vroucí vodě. Pak vše vložte do zapékací mísy, lehce osolte, opepřete mletým pepřem, poklaďte plátky rajčat a eidamu a krátce zapečte. Stačí jen do té doby, než se sýr roztaví. Z jogurtu uděláme dresink. Stačí do něj přidat trochu tymiánu, česneku a olivového oleje a vše smíchat. Tímto dresinkem brokolici při podávání přelijte. Výborné ... plus budete mít o dost lepší náladu.