Vytisknout

Když se řekne kopr, většina z nás si vybaví koprovou omáčku ze školní jídelny. Někteří z nás ji milovali, jiní nenáviděli. Jiné zpracování kopru skoro neznáme a to je škoda. Tato bylinka je totiž nejen specifická svou vůní a chutí, ale také léčivými schopnostmi. Kopr obsahuje velké množství vitamínů a minerálů, a nejen to.

Stop překyselení

Kopr přidávejte častěji do všech možných jídel, třeba salátů. Patří totiž mezi zásadité potraviny, a tak pomáhá lidem s překyseleným žaludkem. Úplně nejlepší je jíst semena.

Vyřeší nafouknuté břicho i křeče

Jste nafouklí? Pijte často koprový čaj! Uvidíte, jak rychle střevní křeče ustoupí a bříško jako zázrakem splaskne.

Koprový čaj

1 kávovou lžičku kopru zalijte 2 dl horoucí vody, nechte 10 minut odstát a potom pomalu popíjejte. Vaše trávení se zlepší opravdu za pár minut.

Zajímavost!!!

Máte škytavku a nejde se jí zbavit? Žvýkání kopru vám pomůže, tak mi to prozradila jedna paní kořenářka. Podle ní je kopr  výborný i proti nespavosti

FaLang translation system by Faboba

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.