Když jsem byla malá a lezla na mě chřipka, moje babička si vždycky věděla rady. Nikdy třeba nezapomenu na "fujtajbl" ze sušeného zázvoru (sáček zázvoru se dá běžně koupit v potravinách mezi kořením). I když to chutná příšerně a je to vážně síla, opravdu to funguje.
Jak na to???
Do 2dl vody dejte na 2 minuty povařit 2 lžíce drceného zázvoru. Nechejte vychládnout, zázvor se usadí na dno. Užívá se čistý vývar.
Babiččin šílený rituál
Abych zvládla sílu tohoto přírodního léku, radila mi: „Pavlínko, spolkni velkou lžíci tohoto léku a strč hlavičku pod peřinu, ekrazit vybuchne a zažene všechny bacily.“ Toto jsme opakovaly tak 3-5x za den.Dodnes nechápu, proč pod peřinu, proč je sušený zázvor lepší než čerstvý…., ale řeknu vám, chřipku jsme vždycky zahnaly.:)