Vytisknout

Troufám si říct, že na světě neexistuje člověk, který by neochutnal pizzu. Taková pravá italská a ještě vlastnoručně vyrobená pizza, ale chutná nejlíp. Bojíte se, že je to moc složité? Opak je pravdou. Domácí pizzu může vykouzlit i největší nešika. 

Ingredience na 2 pizzy:

500 g hladké mouky

2 lžíce olivového oleje

půlka kostky droždí

sůl

5 dcl vlažné perlivé vody (jen odhad)

Postup:

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě. Postupně přidáváme mouku, sůl a olivový olej. Nejlíp ručně vypracujeme těsto. To pak rozdělíme na dva bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Ano v lednici!!! Pak vytvarujeme kolečko, váleček ale potřebovat nebudete, snažte se vše udělat ručně.( pokud se vám kolečko nepovede, nevadí, já mám taky obvykle šišku).

Ingredience rajčatový základ:

1 plechovka loupaných rajčat 

bazalka

2 mozzarelly

sůl

pepř

olivový olej

Postup:

V míse si pak rozmělním loupaná rajčata. Někdo to dělá mixérem, já to rozdrtím jen vidličkou. Ochutím solí, pepřem a přidám olivový olej. Pak natři na pizzu a ještě přidám nakrájenou mozzarellu a bazalku. Pečte v troubě opravdu na maximum a ze všech stran. Okraje musí být do zlatova.

FaLang translation system by Faboba

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.