Vytisknout

Tento výborný desert s příchutí kávy a někdy i mandlového likéru najdete v celé Itálii. Dokonce existuje i několik druhů. Někde se do tiramisu přidávají jahody, jinde se dochucuje desertním vínem, koňakem nebo dokonce whiskey. Já jsem kvůli tomu navštívila svoji dlouholetou kamarádku, která v Itálii žije a denně svému příteli vyvařuje. Společně vám ukážeme, jak si vyrobit to nejjednodušší a nejlepší tiramisu doma.

Ingredience:

3 vejce

60g cukru

250g mascarpone

200g dlouhých piškotů

káva

kakao na posypání

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků pak přidáme mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh. Do připravené misky začneme vkládat piškoty, ty ale nejdřív namočíme v kávě. Na piškoty natřeme krém, pak dáme opět piškoty a pak opět krém.  Poslední vrstvu krému posypeme kakaem a necháme ztuhnout v ledničce. Z vlastní zkušenosti doporučuju aspoň 3 hodiny.

FaLang translation system by Faboba

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.