Když se řekne "kočičí jazýčky", většina z nás si vybaví takové ty čokoládové, které jsme už jako děti snad všichni milovali. (Teda já určitě!) V Itálii kočičí jazýčky nedělají z čokolády, ale z mouky, cukru, másla a vajec. Podle mě chutnají trochu jako piškoty. Tuto rychlou chuťovku pak namáčejí v kakau, přikusují ji ke zmrzlině a dospěláci ji můžou namáčet třeba v dezertním víně.
Ingredience:
100g hladké mouky
100g másla
100g moučkového cukru
3 bílky
Postup:
Nejprve smícháme máslo s moučkovým cukrem, potom přidáme prosátou mouku (s vanilkovým cukrem) a nakonec vyšlehané bílky. Je to prostě raz dva hotové. Směs dáme do cukrářského pytlíku s nějakou tenčí násadou a pak už je stačí na vymazaný plech dělat dlouhé proužky (asi tak 3-6 cm). Pečeme na 200° asi 8 minut, okraje kočičích jazýčků mají být opečené dozlatova. Tento jednoduchý recept si jednoznačně zamilují všechny malé děti...Jazýčky budete muset před nimi schovávat:)