Vytisknout

Když se řekne "kočičí jazýčky",  většina z nás si vybaví takové ty čokoládové, které jsme už  jako děti snad všichni milovali. (Teda  já určitě!) V Itálii kočičí jazýčky nedělají z čokolády, ale z mouky, cukru, másla a vajec. Podle mě chutnají trochu jako piškoty. Tuto rychlou chuťovku pak namáčejí v kakau, přikusují ji ke zmrzlině a dospěláci ji můžou namáčet třeba v dezertním víně.

Ingredience:

100g hladké mouky

100g másla

100g moučkového cukru

3 bílky

Postup:

Nejprve smícháme máslo s moučkovým cukrem, potom přidáme prosátou mouku (s vanilkovým cukrem) a nakonec vyšlehané bílky. Je to prostě raz dva hotové. Směs dáme do cukrářského pytlíku s nějakou tenčí násadou a pak už je stačí na vymazaný plech dělat dlouhé proužky (asi tak 3-6 cm). Pečeme na 200° asi 8 minut,  okraje kočičích jazýčků mají být opečené dozlatova. Tento jednoduchý recept si jednoznačně zamilují všechny malé děti...Jazýčky budete muset před nimi schovávat:)

FaLang translation system by Faboba

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.